Ką saugo stipriausios durys

Saugios būsto durysKai Pietų Amerikoje gyvenančių žmonių lengvučius namelius saugo į durų titulą nepretenduojančios užtvaros, tai stipriausios durys saugoja kažką kito. Kam labiausiai praverčia pačios stipriausios durys (security doors)?

Pinigai

Joks turtingas namas nebus toks vertingas, kaip patys pinigai – tiesioginė galios forma, kurią gauna kiekvienas, pardavęs pavogtus turtus (jeigu kalbama apie įsilaužimą). Taigi, šarvuotos, pačios stipriausios durys, visų pirma, saugo pinigus, seifuose juos laikomus. Tokios durys gali būti tiek namuose, nedideliams seifams apsaugoti, tiek bankuose, kur iš tiesų saugomi tikri lobynai. Jeigu mitologijoje didžiausius turtus saugo drakonai ir slibinai, tai mūsų realybėje geriausią apsaugą atlieka patikimos durys ir veda į saugius kambarius (safe rooms).

Valstybiniai organai

Valstybiniai organai visada išlieka tas dalykas, kur taip pat yra daug didelių pavojų. Kova dėl valdžios verda įvairiausiomis priemonėmis, todėl valstybės asmenis kartais taip pat tenka labai stipriai apsaugoti. Taigi, normalu, kad ir institucijose, siekiant apsisaugoti ir išvengti galimų pavojų, galima taip pat pamatyti stiprias ir patikimas šarvuotas duris.

Prabangūs namai

Skaityti straipsnį “Ką saugo stipriausios durys” »

Skaityti toliau

Apie darbą ir mokesčių grąžinimą

Labai dažnai girdime žmones skundžiantis, kad valstybė netinkamiems tikslams panaudoja jų, mokesčių mokėtojų pinigus, kažkokias pirkdami paslaugas, kurių kažkas galbūt nenorėtų. Tarsi mokesciu grazinimas tokiu visuomeniniu būdu turėtų iškart patenkinti visų žmonių poreikius. Tačiau mes žinome, kad tokie dalykai niekada yra neįmanomi, taigi, nereikia stebėtis, kai mokesčių panaudojimas visada tenkina tik tam tikrus žmones. Tačiau, jeigu jūs iš tiesų norite, kad visi mokesčiai būtų grąžinami taip, kaip jums atrodo labiausiai tinkama, tuomet reikėtų atkreipti dėmesį, kokiais atvejais jums apskritai gali būti asmeniškai grąžinami mokesčiai.

Kur dirbote: Lietuvoje ar užsienyje

Susigrąžinkite mokesčiusKaskart emigrantai, kažkiek laiko oficialiai padirbę užsienyje, deklaravę pajamas ir mokesčius Lietuvoje, labai išsigąsta, atsiradus jų deklaracijose ir informacijai apie darbą užsienyje. Kartais bijomasi, kad teks sumokėti pinigus už tokius darbus, už kuriuos mokesčiai jau buvo kartą mokėti. Tačiau net ir paskambinus į mokesčių inspekciją, paaiškinus, kad kažkada domino free ads in London, taip pat teko pagal tą skelbimą ir dirbti, o dabar atsirado iš kažkur pretenzijos dėl mokesčių, sužinome, kad pasirodo tų mokesčių antrą kartą mokėti nereikia. Tad iš kur tas nesusipratimas? Deklaracija rodo tai, ką matome, tačiau iš tiesų Lietuva yra sudarius sutartis su 44 valstybėmis, kur dirbant nėra taikomas dvigubas apmokestinimas ir Lietuvoje antrą kartą mokesčiai nebemokami.

Pildykite deklaracijas

Skaityti straipsnį “Apie darbą ir mokesčių grąžinimą” »

Skaityti toliau

Nauja mano kosmetika

KosmetikaKaip visada atėjo laikas papasakoti, kokios naujos kosmetikos įsigijau per šį praėjusį pusmetį. Mane paskutiniu metu labiausiai domino tai, kas Anglijoje vadinama natural cosmetics online shop, nes nebenorėjau naudoti visokių cheminių kenksmingų priemonių turinčių dalykų. Norėjosi to, kas natūralu, kas galbūt mažiau kenktų, arba bent jau man atrodytų, kad mažiau kenkia. Taigi, štai mano pirkinių sąrašas.

Natūralus dezodorantas

Nusprendžiau, kad metas išbandyti tai, ko anksčiau net neketinau. Pavyzdžiui, natūralus dezodorantas, akmenukas, arba druska, tai man atrodydavo labai daug placebo poveikio turintis dalykas. Manydavau, kad dezodorantai gali būti tik pagaminti stebuklingu cheminiu būdu, tačiau jie negali būti paprasčiausia druska. Taigi, mane tai labai nustebino, kad tas akmenukas iš tiesų veiksmingas.

Plaukų gaivinimo sistema

Jeigu žvelgsite į tokią pasiūlą, kokią siūlo free ads in London (skelbimai Londone), tuomet gal ne iš karto pastebėsite, kad kai kurie skelbimai jau iškart yra nukreipti iš parduotuvių. Parduotuvės gerai tuo, kad turėdamos kažkokią naudingą ir efektyvią kosmetikos liniją, gali iš karto pasiūlyti net kelis skirtingus produktus. Šį kartą aš pirkau tiesiogiai iš parduotuvės, bet priėjimą prie jos gavau visgi per paprastus skelbimus, nes per ten sužinojau, kad tokia parduotuvė yra. Taigi, ką aš gavau – tai plaukų gaivinimo sistemą. Taip nesivadino, bet man toks pavadinimas atrodo logiškas. Įsigijau nuostabų arbūzais kvepiantį šampūną, puikų plaukus maitinantį balzamą ir kondicionierių, plaukų kaukę, kurią naudoti pakanka vieną kartą per savaitę. Visa tai man teikia viltį, kad dabar pagaliau turėsiu gražius ir blizgančius plaukus, kokius turi užsienietės reklamose. Beje, taip pat dar ir pirkau gerą aliejuką plaukų galiukams. Netikiu, kad su juo plaukai pasidarys nė kiek neskilinėjantys, tačiau matau ir tikiu, kad nuo jų plaukai apskritai sušvelnės, taps lengvai iššukuojami.

Veido kremai

Skaityti straipsnį “Nauja mano kosmetika” »

Skaityti toliau

Kur užsisakyti duris?

Neretais atvejais, kada nepavyksta išsirinkti jau pagamintų durų, puikia išeitimi gali būti durų užsakymas, kurios yra gaminamos pagal individualius poreikius. Tokiu atveju tenka ieškoti composite door manufacturers, ir galima rasti ne taip ir mažai įvairių įmonių, kurios siūlo užsisakyti duris. Taigi, kaip galima rasti tinkamiausią pardavėją?

Visada yra palanku pasidomėti, kaip apie tam tikras bendroves atsiliepia klientai, ir įvairių atsiliepimų bei rekomendacijų visada galima rasti tiesiog internetinėje erdvėje. Klientai tikrai neretai nusprendžia palikti atsiliepimus apie įvairias bandytas paslaugas, ir tai visada kitiems interneto vartotojams leidžia paprasčiau įvertinti, ar tam tikra įmonė yra tikrai patikima.

Taip pat gana dažnai yra svarbu tai, kokios yra siūlomos durys: vieni gamintojai gali siūlyti tik lauko duris, kiti – tik vidaus, ir t.t. Taigi, svarbu pasidomėti, kokios durys (doors) yra siūlomos skirtingų gamintojų.

Kokybiškos durysNeretais atvejais yra tikimasi, kad gaminamų durų kainos nebus labai didelės, todėl galima palyginti, kiek kainuotų įvairios durys, jei pasirinktumėte vieną ar kitą gamintoją. Skirtingų gamintojų kainos gali gerokai skirtis, tad palanku apsilankyti įvairių paslaugų tiekėjų internetinėse svetainėse, ir jose galėsite rasti informacijos, kiek tai galėtų kainuoti.

Skaityti straipsnį “Kur užsisakyti duris?” »

Skaityti toliau