Baidarių nuoma

Savimi besirūpinantys žmonės labai brangina poilsį. Net ir tie žmonės, kuriems darbas svarbiau už viską, nemažai dėmesio turi skirti geram pailsėjimui. Deja, kai kurie apie tai per vėlai susimąsto ir dėl to vėliau labai gailisi, turi skirti lėšų gydymui, keliauja priverstinių atostogų, kas ir vėl nedžiugina. Todėl norėtumėte užimtiems žmonėms pasiūlyti baidarių nuomą – vieną iš geriausių poilsiui skirtų užsiėmimų neturint daug laiko.

Baidarių nuomaBaidarių nuoma palanki tuo, kad per gana trumpą laiką suteikia daugybę naudos, leidžia tiek pailsėti, tiek įkvėpti naujų jėgų, kas yra labai svarbu dirbantiems psichologiškai sunkesnį, daug galvojimo reikalaujantį darbą ar tiems, kurie pastaruoju metu patiria labai didelę įtampą, dažnai pakliūva į stresines situacijas. Vos kelių valandų trukmės plaukimas Jūsų pasirinka Lietuvos upe turėtų padėti šiek tiek atsipūsti, pasimiršti ir pasimėgauti gamtos džiaugsmais.

Savaime suprantama, kad baidarių nuoma tinka ne kiekvienam, nes tai reikalauja ne tik noro ir laiko, bet taip pat ir priverčia pajudėti. Pasyviai savo laiką linkusiems leisti asmenims dažnai pasiplaukiojimas upėmis neteikia tiek džiaugsmo, nesuteikia poilsio ir atsipalaidavimo, nes reikia irkluoti, dėti fizinių pastangų. Dažniausiai taip nutinka sunku fizinį darbą dirbantiems žmonėms, kurie nori laisvu metu tiesiog ištiesi kojas ir pailsėti nieko neveikdami. Visgi, pajudėti, tačiau lengvai, nepersitempiant, verta ir tiems, kurie daug juda kitu metu, kad raumenys pernelyg neaptingtų.

Apie baidarių nuoma dažnai užmiršta ir nė negalvoja tie, kurie augina vaikus. Neretai teigiama, kad tai nesaugu, sudėtinga, bet tai – klaidingas požiūris. Norint, kad plaukimas baidarėmis būtų saugus užsiėmimas reikia pasirūpinti tam tikromis priemonėmis. Čia puikiai padeda gelbėjimosi liemenės, kurios rekomenduojamos ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Taip pat reikėtų pasirinkti ir ramesnę upę, kurioje plaukimas būtų paprastesnis, mažesnė rizika apsiversti. Tokie pat pasiūlymai galioja ir tiems, kurie renkasi plaukti su senjorais.

Pasirinkus savo laisvalaikį leisti su baidarių nuoma vertėtų pasirūpinti ir šiokia tokia užkanda. Piknikui puikiai tiks dešrelės, o jei nenorite kurti laužo (labai svarbu pasidomėti, ar Jūsų plaukimo maršrute yra stovyklaviečių su laužavietėmis) galbūt puikiai tiks namuose kepti sumuštiniai, riešutai ir kiti skanūs užkandžiai. Taip pat nepamirškite ir gėrimų, nes plaukiant baidarėmis vasaros metu neretai būna pakankamai karšta, todėl reikia turėti kuo atsigaivinti, apsisaugoti nuo karščio ir organizme palaikyti reikiamą skysčių kiekį.

Baidarių nuomos sezonas prasideda gegužės mėnesį ir tęsiasi iki pat rudens, kiek tik leidžia oro sąlygos, tačiau net ir vėlyvą rudenį ar žiemą yra entuziastų, kurie traukia baidares ir plaukia neužšalusiomis srauniomis upėmis, tad kodėl gi Jums netapus vienu iš jų?

Skaityti toliau

Apie svarstykles

SVARSTYKLĖS KAINA, SVARSTYKLĖS

svarstyklės kainaŠiandien neįsivaizduojame savo gyvenimo be svarstyklių. Svėrimo prietaisai naudojami visur: buityje, pramonėje, prekyboje, medicinoje, laboratorijose. Jie yra elektroniniai, greitai ir tiksliai nustatantys ir parodantys daikto svorį ir kitus parametrus ekrane. Gaminamos buitinės, tik svorį rodančios, prekybinės, etiketes spausdinančios, platforminės, medicininės,vienetus skaičiuojančios, kraninės, pakabinamos, automobilinės, specialios paskirties, agresyvioms aplinkoms, nerūdijančio plieno, laboratorinės, analitinės ir kt. svarstyklės.

Pramoninės svarstyklės– tai kokybiška, patikima, tvirta ir tiksli svėrimo įranga. Ji leidžia:

– apibrėžti (sukurti) savo valdymo sistemos versiją;

– pritaikyti svėrimo sistemą prie tam tikrų naudotojo poreikių;

– lengvai pritaikyti indikatorių ir ekraną prie konkrečių reikalavimų;

– užtikrinti ekrano maksimaliai lengvą ir patogų naudojimą;

– pritaikyti svėrimo sistemą universaliems poreikiams.

Pagrindinės sistemos galimybės:

– operatoriaus pasirinkimas;

– svėrimas;

– etikečių spausdinimas;

– prekių, pirkėjų, katalogų sukūrimas;

– prekių sudėtis, galiojimo termino modifikacija;

– gamybos partijos numerio įvedimas;

– brūkšninių kodų panaudojimas;

– svėrimo kontrolė;

– jūsų pageidaujamų etikečių bazės sukūrimas ir etiketės koregavimas ekrane;

– svėrimų (matavimų) įrašymas;

– įrašų perdavimas į išorines duomenų bazes;

– internet, WiFi ryšys ir kt.

Buityje naudojamos virtuvinės, kišeninės, platforminės,vienetus skaičiuojančios svarstyklės.

Šiuo metu prekyboje esančių virtuvinių svarstyklių privalumai:

– saugus plastikas, LCD ekranas,taros funkcija, svėrimo vienetų pasirinkimas, automatinis išsijungimas,apkrovos indikatorius, maitinimas iš elementų.

Tikslios (kišeninės) svarstyklės pasižymi:

-kompaktiškumu ir patogumu,sensorine klaviatūra, taros funkcija, svėrimo vienetų pasirinkimu, maitinimu elementais;

Platforminės svarstyklės puikiai nustatys jūsų kūno svorį, bagažo ir įvairių krovinių svorį:

– platforminės svarstyklės CAS PB (taros funkcija, LCD ekranas, maitinimas iš elementų arba 220 V kintamosios įtampos tinklo, sertifikuotos ES, parduodamos su atlikta pirmine EB metrologine patikra;

– platforminės svarstyklės iš nerūdijančio plieno ( nerūdijančio plieno korpusas, taros funkcija, LCD ekranas, apšvietimas, maitinimas iš elementų ar 220 V kintamosios įtampos tinklo, sertifikuotos ES, parduodamos su atlikta pirmine EB tipo metrologine patikra.

Buitines svarstykles galite įsigyti apsilankę internetinėse parduotuvėse už jūsų pageidaujamą kainą,o apsilankę Kainos.lt internetiniame prekių ir kainų palyginimo kataloge, galite sužinoti informaciją apie svarstyklių asortimentą parduotuvėse. Skirtingi pardavėjai pateikia skirtingų gamintojų ir rūšių svarstykles, kainas. Taikomos akcijos ir nuolaidos. Minimali buitinių svarstyklių kaina 35- 55Lt.

Kiekvienas nori įsigyti, kaip įmanoma, tikslesnes svarstykles. Sveriant maisto produktus netikslūs rodmenys gali sugadinti patiekalą. Rekomenduojama pirkti ne pačias pigiausias svarstykles, čia nereikėtų labai taupyti, kadangi rodomas svoris (netgi kiekvienas gramas), kai kuriais atvejais, gali būti lemtingas.

Skaityti toliau

Miško kaina: kaip parduoti brangiausiai?

Miško kaina domina visus, kurie planuoja parduoti savo mišką, ir, žinoma, kiekvienas tikisi, kad mišką pavyks parduoti kuo brangiau. Deja, kartais pastangos rasti pirkėją taip ir nepasiteisina, ypatingai tais atvejais, jei pirkėjų ieškoma per skelbimus.

miško kainaVis dėlto, yra ir kita išeitis – mišką galima paprasčiausiai parduoti jį superkančioms įmonėms. Toks sprendimas tikrai gali būti vienas geriausių, nes neteks gaišti laiko, ieškant pirkėjo. Miškas gali būti parduodamas tikrai labai greitai, taigi, toks sprendimas gali būti itin palankus savo laiką branginantiems žmonėms.

Taip pat svarbu ir tai, kad miškas gali būti nuperkamas pačia palankiausia kaina, kuri yra paprastai didesnė nei gali pasiūlyti pavieniai asmenys, kurie nori įsigyti miško. Jei jūs žinote, kokia yra jūsų turimo miško kaina, galite būti garantuoti, kad jums bus pasiūlyta dar didesnė pinigų suma – paprastai už miško hektarą gali būti pasiūlyta nuo 5 iki 50 tūkstančių litų, taigi, kaina iš tiesų palanki.

Kartais iškyla kausimas, kaip galima būtų parduoti mišką jį superkančioms įmonėms. Tai padaryti tikrai labai paprasta: jums tereikia susirasti įmonę, superkančią miškus, ir užpildyti kontaktinę formą. Paprastai joje reikia nurodyti savo asmeninius duomenis bei miško registracijos numerį. Jei žinote, kokia yra jūsų turimo miško vertė, tai taip pat galite įrašyti. Tuomet jums beliks laukti, kada su jumis bus susisiekta ir bus pateiktas atsakymas, už kiek gali būti nupirktas jūsų turimas miškas. Tuomet jūs galėsite apsispręsti, ar jus tenkina siūlomos sąlygos, ir tuo atveju, jei jums viskas tiks, miškas galės būti parduodamas nedelsiant, o pinigai bus sumokami iš karto. Tai tikrai labai patogu ir paprasta, o svarbiausia tai, kad jums neteks sugaišti daug laiko, norint parduoti mišką.

Tikrai neverta gaišti laiko, norint rasti pirkėją jūsų turimam miškui, nes jį parduoti galite kur kas greičiau ir paprasčiau, o taip pat jums gali būti pasiūlyta pati palankiausia miško kaina. Pasinaudokite šia proga ir parduokite savo mišką tikrai palankia kaina.

Skaityti toliau

Pastatų energetinis sertifikavimas ir jo nauda

Statybos dažnam sukelia daug rūpesčių. Taip pat ne mažiau problemų turima ir norint parduoti turimą nekilnojamąjį turtą. Daugiausia laiko užima visų dokumentų sutvarkymas. Visi žinome, kad Lietuvoje tenka labai daug praeiti, kad gauti reikiamus dokumentus. Turint būstą tampa aktualios energetinio naudingumo klasės, nes pastatų energetinis sertifikavimas yra būtinas norint parduoti ar nuomoti nekilnojamąjį turtą. Taigi, reikalingų dokumentų tik padaugėjo.

energetinio naudingumo klasėsNeverta išsigąsti, juk šis sertifikatas labai naudingas. Jis pravers ne tik tam, kuris parduoda ar nuomoja, bet ir tam, kuris perka. Energetinis naudingumas parodo, kiek šilumos reikės išnaudoti, norint apšildyti būstą. Kiek daug situacijų, kuomet norima parduoti prastai apšiltintą senos statybos butą ar namą už labai didelę kainą? Tikrai ne vienas ir ne du. Pirkėjas iš energetinio naudingumo sertifikato gali sužinoti ar nepermoka. Šiuo atveju pardavėjas tikrai nenudžiugs, tačiau, jei jis sąžiningas ir parduoda tinkamai apšiltintą būstą, tai toks sertifikatas leis pirkėjui įrodyti, kad jo būstą apsimoka pirkti. Tuomet ir pirkėjas liks patenkintas tokiu sandoriu, ir pardavėjas. Dabar labai vertinama tai, kad statybose būtų naudojamos kokybiškos šiltinimo medžiagos. Sandarumas turi didžiulę svarbą namams. Turint tinkamai apšiltintus namus ir norint juos parduoti belieka gauti sertifikatą. Tinkamai įvertintas būstas galės būti parduotas už atitinkamą kainą. Norint gauti energetinio naudingumo sertifikatą reikia jį užsakyti. Šis darbas netrunka labai ilgai. Atliekami reikiami skaičiavimai ir įvertinamas energetinis naudingumas. Žinoma, tai priklauso nuo pastato dydžio bei specialistų užimtumo, tačiau įprastai per vieną dieną galima jau turėti savo rankose šį dokumentą. Prireikus reikėtų nedelsti ir kuo greičiau jį užsakyti.

Energetinio naudingumo klasės yra nuo A iki G. Tokiomis raidėmis žymima, kad vartotojui būtų paprasčiau suprasti. Tarkim parduodamas senos statybos namas. Atliekamas pastatų energetinis sertifikavimas ir nustatoma, kad yra G klasė. Toks naudingumas įrodo, kad tokiame name šildymas kainuos labai brangiai. Perkant būstą, kurio energetinio naudingumo klasė yra A arba B galima būti ramiems, nes jie yra gerai apšiltinti ir žiemą neteks labai daug išleisti pinigų šildymui.

Kaip matome toks sertifikatas ne tik, kad būtinas, bet iš tiesų ir labai naudingas. Žinoma, geriau iš anksto pasirūpinti tuo, kad pastatas būtų kuo geriau apšiltintas ir naudojamos kokybiškos šiltinimo medžiagos. Tuomet neteks su nerimu laukti šaltojo metų laikotarpio ir sąskaitų už šildymą.

Skaityti toliau

Geodeziniai matavimai – kokie dažniausiai užduodami klausimai?

Geodeziniai matavimai paprastai reikalingi tuomet, kada norima parduoti žemės sklypą, jį sujungti su kitu žemės sklypu ar jį padalinti. Tam, be abejo, reikia žinoti tikslias sklypo ribas, taigi, tenka kreiptis pagalbos į šios srities specialistus. Gana dažnai apie šiuos matavimus iškyla labai įvairių klausimų, taigi, kokie jų užduodami dažniausiai?

geodeziniai matavimaiBene dažniausias visus dominantis klausimas – tai geodezinių matavimų kaina. Deja, gana sudėtinga būtų pasakyti, kiek tai gali kainuoti, nes paprastai kaina priklauso nuo daugybės veiksnių. Vieni pagrindinių veiksnių, turinčių įtakos kainai, tai sklypo vieta, dydis, sudėtingumas, o taip pat ir metų laikas. Vasaros metu matavimų kaina paprastai šokteli į viršų, tačiau tai, žinoma, nereiškia, kad kaina bus ženkliai didesnė. Taip pat kaina gali priklausyti ir nuo pasirinktos įmonės nustatytų įkainių. Dažniausiai šių matavimų kaina siekia kelis šimtus litų, tačiau visada kaina gali svyruoti. Preliminarius įkainius paprastai galima sužinoti tiesiog susisiekus su šių paslaugų tiekėju, ir, tikėtina, kad bus atsakyta į iškylančius klausimus

Taip pat gana dažnai klausiama, kaip išsirinkti tinkamą matininką – juk šiandien savo paslaugas teikia tikrai nemažai įmonių bei pavienių asmenų. Galima rasti tikrai nemažai skelbimų bei internetinių puslapių, kuriuose siūlomos šios paslaugos, taigi, rinktis bus iš ko. Vis dėlto, paprastai kur kas palankiau kreiptis į įmones, kurių paslaugų kokybė yra neabejotina – galite pasiklausinėti draugų ar pažįstamų, kuriems yra tekę naudotis šiomis paslaugomis, o taip pat galite pasiskaityti atsiliepimus internete – visa tai, tikėtina, kad padės jums susidaryti pirminį įspūdį.

Dar vienas gana dažnai iškylantis klausimas – kokių dokumentų reikia, kad būtų atliekami geodeziniai matavimai. Paprastai reikia turėti dokumentus, kurie įrodytų sklypo nuosavybę, o jei sklype yra statinių, taip pat reikės turėti dokumentus, kurie liudytų, jog jūs esate pastatų savininkas. Dar reikės turėsi asmens dokumento kopiją bei preliminarų ar detalųjį žemės sklypo planą.

Jei iškyla tam tikrų klausimų, galima paprasčiausiai susisiekti su šios paslaugos tiekėjais ir išsiaiškinti visas jus dominančias smulkmenas – specialistai tikrai atsakys į visus jums iškylančius klausimus.

Skaityti toliau