Lauko šviestuvai per didelius šalčius: kaip prižiūrėti?

Lietuviškas klimatas yra gana permainingas, tad kartais yra gana sunku planuoti, koks oras tinka konkrečia technikai. Juolab, lietuviškas oras gana greitai kinta ir jeigu vieną diena lauke buvo pliusinė temperatūra, kitą dieną ji gali siekti net ir minus kelioliką laipsnių. Svarbiausia, kad šiuo metu parduodama technika dažniausiai orientuota į tokius kardinalius pokyčius ir tai labai palengvina žmonių gyvenimą ir suteikia galimybę paprasčiausiai kontroliuoti savo pirkinius. Štai lauko šviestuvai puikiai būna ir prieš pliusinės temperatūros ir prie minusinės, tačiau kai lauka minusiukas siekia 20 laipsnių – verta pagalvoti, kaip galima būtų apsaugoti šveistuvą.

Kada šviestuvai lauke žiemoja

Per labai didelius šalčius visi lauke esantys daiktai reikalauja daugiau priežiūros, tad visiškai normalu, kad ir lauko šviestuvai dažniausiai tampa šiek tiek lepesni. Žinoma, dažniausiai jie sėkmingai pritaikyti iškęsti net ir didelius šalčius, tačiau jeigu tas minusas yra labai didelis, tokiu atveju verta pagalvoti, ar ne geriau juo nešti ten, kur šiek tiek šilčiau. Aišku, tokiu atveju, kai šviestuvų yra nedaug ir jie yra laikomi nesunkiai pasiekiamose vietose, pavyzdžiui subesti į žemę, tokiu atveju lauko šviestuvų laikymas palėpėje nebus sudėtingas. Tačiau su pakabinamai viskas kiek sudėtingiau, kadangi dažniausiai jie būna labai tvirtai privirinti ir paprasčiausiai jų vietos keitimas reiškia labai daug lauk darbų atlikimų.

Skaityti straipsnį “Lauko šviestuvai per didelius šalčius: kaip prižiūrėti?” »

Skaityti toliau

Lietuvoje akumuliatoriai tarnauja trumpiau nei kitose ES šalyse?

Paskutiniu metu vis pasigirsta informacija, kad Lietuvoje parduodama žinomų gamintojų produkcija yra ne tik tokia pat kokybiška, kaip kad vakarietiškose šalyse. Kalbama apie tai, kad rytų europiečiai yra labai skriaudžiami tuo atžvilgiu. Natūralu, kad žmonės pradėjo stebėti, ar produkcija tikrai brangesnė. Labai panašiai lyginami buvo ir akumuliatoriai. Tad klausimas, ar Lietuvoje tikrai produkcija yra kur kas prastesnės kokybės nei kad parduodama kitose ES šalyse?

Lietuviai rečiau lankosi servisuose

Norint susižinoti, ar tikrai akumuliatoriai Lietuvoje veikia trumpiau – kalbamės su mechaniku, kuris tokį fenomeną įvardija labai paprastai. Pasak jo, lietuviai yra taupūs žmonės ir labai dažnai išgirdę pirmuosius mašinos gedimus tikrai neskuba pas specialistus, kurie gali juos sutvarkyti. Dažnas gedimas prisideda ir prie kur kas greitesnio akumuliatoriaus susidėvėjimo. Taigi, vietoj to, kad žmonės galėtų sėkmingai ilgesnį laiko tarpą naudotis auto įkrovimo įranga – jie per mažai ją rūpinasi, o to rezultatas – trumpesnis funkcionavimo laiko tarpas.

Skaityti straipsnį “Lietuvoje akumuliatoriai tarnauja trumpiau nei kitose ES šalyse?” »

Skaityti toliau

Šviestuvas skandinaviškame interjere

Minimalistinis skandinaviškas interjeras šiuo metu labai populiarus ir dažnas pasirinkimas. Daugelis žmonių jį renkasi, kadangi šio tipo interjeras labai puikiai savyje suderina stilių ir funkcionalumą. O juk būtent šiuos du aspektus ir norisi apgalvoti komponuojant savo svajonių namus. Tiesa, šviestuvai internetu šiuo metu siūlo labai plačią pasiūlą, tad ieškodami geriausio turėsite skirti laiko paieškoms.

Jeigu sudominome Skandinavišku interjeru ir norėtumėte, kad toks dominuotų Jūsų namuose – tokiu atveju skaitykite toliau. Straipsnyje analizuosime, koks šviestuvas labiausiai tinka būtent skandinaviško stiliaus namuose. Juk gero šviestuvo pasirinkimas – pusę darbo.

Skandinaviškame interjere dominuoja šviesios spalvos, tad jeigu norite puikiai atspindėti šio tipo dizainą savo namuose, tokiu atveju Jums reikia kuo daugiau šviesų spalvų. Žinoma, labiausiai rekomenduojamos yra pastelinės. Tiesa, jos ne tik padės išpildyti skandinavišką interjerą namuose, tačiau tuo pačiu ir sukurs jaukumą, kurios ilgisi daugelis mūsų labai šaltomis žiemos dienomis. Taigi, apsirenkamas šviestuvas taip pat turėtų būti šviesios, pastelinės spalvos.

Skaityti straipsnį “Šviestuvas skandinaviškame interjere” »

Skaityti toliau