Kaip gydyti nuospaudas?

Jei dar nežinojote, nuospauda yra sukietėjusi ir sustangrėjusi odos vieta. Dažniausiai nuospaudos atsiranda ant plaštakų ir pėdų. Taip yra todėl, kad nuospauda atsiranda nuo per didelės trinties ir spaudimo, o būtent pėdos ir plaštakos tokiose situacijose atsiduria dažniausiai. Organizmas suformuoja nuospaudas tam, jog apsaugot minkštuosius audinius nuo didesnių pažeidimų.

Su nuospaudomis susiduria dažnas – gitaristai visuomet turi sukietėjusią pirštų pagalvėlių odą, sunkų fizinį darbą dirbantys žmonės dažniausiai turi bent keletą nuospaudų ant delnų, daug vaikštantys ir tinkamai nepasirenkantys avalynės dažnai susiduria su nuospaudomis ant pado ir kojos pirštų. Žinoma, nuospaudos yra labai nemalonu, tačiau tai tikrai ne pasaulio pabaiga. Ypač žinant tai, jog egzistuoja daugybė praktinių patarimų, kaip išvengti nuospaudų arba kaip susitvarkyti jau turimas nuospaudas. Būtent jais su jumis šiandien ir pasidalinsime.

Nuospaudų gydymasPirmas ir tikriausiai elementariausias dalykas – mirkykite nuospauda vandenyje. Vanduo itin gerai suminkština odą, o kadangi nuospauda yra ne kas kita kaip sukietėjusi oda, tai turėtų būti pats pirmutinis jūsų veiksmas. Be to, nerekomenduojame lupti negyvos odos nuo nuospaudos anksčiau laiko – taip galite nulupti per daug odos ir sukelti kraujavimą bei skausmą, o galbūt netgi prisišaukti infekciją.

Skaityti straipsnį “Kaip gydyti nuospaudas?” »

Skaityti toliau