Trys puikūs biskvitinių tortų gimtadieniui receptai

BiskvitaiNorisi gimtadieniu pagaminti kažką ypatingo? Žinote, kad kai kurie svečiai nemėgsta virškinimą apsunkinančių skanėstų? Mokate ir mėgstate gaminti? Tuomet atsakymas į visus šiuos klausimus yra biskvitas. Jei artėja jūsų arba jums artimo žmogaus gimtadienis ir nusprendėte gamini kokį nors biskvitinį tortą, vienas iš šių trijų puikių receptų jums tikrai pravers.

Biskvitinis medaus tortas

Ingredientai: 300 gramų cukraus, 200 gramų medaus, 200 gramų sviesto, druska, cinamonas, gvazdikėliai, 3-4 kiaušiniai, 400-450 gramų miltų, 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių, 500 gramų grietinėlės, 300 gramų grietinės, 2 šaukštai citrinos sulčių. Į gilesnį puodą sudėkite didesnę dalį cukraus, medų, sviestą, įberkite druskos, cinamono, gvazdikėlių. Įjunkite viryklę nedidele ugnimi ir kaitinkite puodą nuolat pamaišydami. Kai masė pradės virti ir bus gerai išmaišyta, puodą nukelkite ir atvėsinkite. Tuomet į puodą įmuškite kiaušinius ir masę gerai išplakite. Atskirame dubenyje išmaišykite miltus su kepimo milteliais ir suberkite juos į paruoštą sviesto masę. Viską išmaišykite. Šią biskvito tešlą kepkite orkaitėje apie 40-45 minutes. Iškepusį biskvitą padalinkite į keturias dalis. Dubenyje išmaišykite grietinę, grietinėlę, likusį cukrų ir citrinos sultis. Kiekvieną biskvito dalį pertepkite šiuo kremu. Viršų galima papuošti. Tortą palaikykite šaldytuve, kad jis apstingtų ir kremas įsigertų į biskvitą.

Biskvitas iš anties kiaušinių

Ingredientai: 500 gramų sviesto, 5 anties kiaušiniai, 250 gramų cukraus, 250 gramų miltų, arbatinis šaukštelis kepimo miltelių, 600 gramų cukraus pudros, 2 šaukštai pieno, kakava, puošybos elementai. Į gilų dubenį sumuškite anties kiaušinius, sudėkite cukrų ir gerai išplakite. Tuomet supilkite ištirpintą sviestą (pusę normos) ir vėl gerai išmaišykite. Pamažu berkite miltus ir maišykite, suberkite kepimo miltelius. Paruoštą biskvito tešlą išdalinkite į dvi nedideles kepimo skardas. Kepkite iki 160-180° C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Biskvitas turi būti purus ir šiek tiek parudavęs. Palikite iškeptą biskvitą atvėsti. Likusį sviestą ištirpinkite ir supilkite į gilų dubenį. Į dubenį suberkite cukraus pudrą, supilkite pieną. Kremą labai kruopščiai išmaišykite. Jei norite, du biskvitus padalinkite perpus ir turėsite keturis sluoksnius. Kiekvieną sluoksnį pertepkite paruoštu kremu. Torto viršų puoškite kakava ir kitais pasirinktais puošybos elementais. Tortas tinkamas vartoti 2-3 dienas.

Biskvitas su vaisiais

Ingredientai: sviestas arba aliejus, 50 gramų kvietinių miltų, 3 arbatiniai šaukšteliai kukurūzų miltų, arbatinis šaukštelis kepimo miltelių, 4 kiaušiniai, 175 gramai cukraus, 300 gramų mandarinų, 200 gramų fromage blanc sūrio, žiupsnelis cukraus pudros. Į dubenį sudėkite miltus ir kepimo miltelius, išmaišykite. Kitame dubenyje gerai išplakite kiaušinių baltymus, supilkite cukrų ir permaišykite. Įpilkite trynius ir vėl išplakite. Pamažu į baltymų dubenį berkite miltus ir gerai išmaišykite. Šią biskvito tešlą kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje. Kepkite tiek dalių, kiek norite turėti torto sluoksnių. Galite iškeptas dalis vėliau išilgai perpjauti. Iškeptą biskvitą atvėsinkite. Dubenyje išmaišykite smulkiai pjaustytus mandarinus su fromage blanc sūriu. Sluoksniuokite biskvitą su paruoštu kremu, puoškite kukurūzų miltais ir cukraus pudra. Valgykite tą pačią dieną.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *