Dėl roto viruso teko gulėti ligoninėje

Enfield nurseryKadangi Audriuką užpuolė roto virusas, turėjome pasistengti surasti, kur yra Enfield nursery ir kur galima būtų kelioms dienoms įsiprašyti į ligoninę. Kai maži vaikai suserga tokiomis pavojingomis ligomis, nesinori, kad jie būtų namuose ir tiesiog kentėtų tas ligas. Kažkaip tada supranti, kad tikrai daug geriau, jeigu bus galima rasti kažkokią profesionalią slaugą. Visgi, tai dar labai mažas vaikas, mažas sutvėrimas, dar jo organizmas nėra toks atsparus ir negali taip gerai kovoti su visais žalingais pasaulio ir aplinkos veiksniais. Todėl mums buvo pristatytos visos nurseries in Enfield ir nutarėme, kad geriausiai bus, jeigu tiesiog važiuosime į Enfieldo ligoninę (hospital).

Kaip prasidėjo liga

Vaikas buvo visai sveikas, o roto viruso epidemija praskriejo darželyje prieš mėnesį. Mes tada specialiai Audriukoneleidome į darželį, kad neprasidėtų ta liga, kuri dažnai parguldo ne tik jį, bet ir mus, tėvus, ir daugybę kitų žmonių pažįstamų aplink.

Skaityti straipsnį “Dėl roto viruso teko gulėti ligoninėje” »

Skaityti toliau

Tikslūs geodeziniai matavimai

Geodeziniai matavimaiGeodezija tai yra mokslas ir labai plati praktikos sritis, kuri dažniausiai pasireiškia įvairių geodezinių matavimų atlikimais. Tai gali būti tiek tiesioginis, tiek ir netiesioginis matavimas. Geodeziniai matavimai gali būti atliekami tiesiogiai ant žemės paviršiaus ir ant paruošiamų medžiagų kartografinių planų arba skaitmeninių variantų. Duomenys, kurie yra gaunami matavimų metu, tai yra svarbiausia informacija, kuri padės atlikti daugelį užduočių, kurios keliamos šios srities specialistams, pradedant senovės jūreiviais ir statybininkais ir baigiant kadastriniais inžinieriais, bei atliekant tyrimus iš kosmoso. Kai yra atliekami geodeziniai darbai, pagal kartografuojamą teritoriją, pavyzdžiui, visose statybos etapuose daugiau nei 90 procentų informacijos yra gaunama tiesiogiai remiantis geodeziniais matavimais. Geodeziniai matavimai yra klasifikuojami pagal skirtingas savybes, pagal tai kokia yra paskirtis, tikslumas, apimtis ir informacijos savybės, bei kita. Pagal paskirtį geodeziniai matavimai gali būti skirstomi į linijinius, kampinius, aukščio matavimą, koordinačių, ilginius ir matavimus, kurie yra atliekami pagal traukos jėgą. Atsižvelgiant į matavimo įvairovę susiformavo technologiniai geodezinių matavimų procesai, tai yra baziniai matavimai, topografinis filmavimas, tam tikros deformacijos ir jų pagrindas. Labai svaru suprasti, kad vieniems darbams reikalinga labai kokybiška matavimuose naudojama geodezinė technika. Kitos darbų rūšys yra atliekamos vadovaujantis labai šiurkščiais matavimais. Taigi dažniausiai atliekami darbai, tai yra topografinis filmavimas, bei geodeziniai žemės sklypo matavimai. Nereikia labai gilintis į geodezinių matavimų tikslumą ir savybes. Juk žmogui, kuris to nesupranta to visiškai nereikia. Svarbiausia ką reikia žinoti žmogui, kuris užsako geodezinius matavimus tai, kad labai svarbu kur yra sklypas kur bus atliekami matavimo darbai. Nesvarbu ar tai bus jūsų namo kampas, tvora, o galbūt upės kraštas.

Skaityti straipsnį “Tikslūs geodeziniai matavimai” »

Skaityti toliau